Nieuw lid: Manifesto - Good Finance
Met veel plezier heten wij ons nieuwste lid Manifesto van harte welkom bij Good Finance. Om kennis te maken met Manifesto, spraken we met een van de oprichters, Erik Friedeberg.
lid, Good Finance, interview, Erik Friedeberg, duurzaam, financiele sector, accountancy
444
single,single-post,postid-444,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
ErikFriedeberg

Nieuw lid: Manifesto

Met veel plezier heten wij ons nieuwste lid Manifesto van harte welkom bij Good Finance. Om kennis te maken met Manifesto, spraken we met een van de oprichters, Erik Friedeberg.

Wat brengt je bij Good Finance?

Ik hoorde van Good Finance via Nederland Kantelt, Joyce Velu. Doordat twee leden van Good Finance (Jip de Ridder van CommonEasy en Gijs Dalen Meurs van Eyevestor) vroegen of ik ook lid wilde worden, heb ik contact opgenomen.

Je bent een van de oprichters van Manifesto, wat doen jullie?

Manifesto helpt ondernemers dichter bij hun dromen te komen. Dan doen we  door ondernemers te coachen/begeleiden en administratief/fiscaal te ontzorgen. Ons motto: Jouw droom, jouw missie en de doelen die jij jezelf hebt gesteld, zijn onze uitgangspunt. Altijd.

Waarom ben je ooit gestart met Manifesto?

Ik was al actief in coaching en begeleiding en werkte samen met accountants. Het viel mij op dat iedereen producten en diensten aan het verkopen is. Vergeten werd waar ondernemers echt behoefte aan hebben. Ik stelde mezelf de vraag: hoe kunnen we in deze behoeftes voorzien en samen de wereld een beetje beter maken? Vandaar de coöperatie Manifesto, wij denken in waarden in plaats van in financiën alleen.

Waar word jij gelukkig van?

Ik word gelukkig als ik de huidige situatie vergelijk met 2014, toen we met het gedachtengoed van Manifesto begonnen. De wereld denkt veel maatschappelijker, socialer en duurzamer. Veel meer organisaties zijn met deze onderwerpen bezig. Er is echt een wereld aan het ontstaan die tegenwicht biedt aan de huidige maatschappij. Dat vind ik supergaaf! Het leuke van mijn werk is dat wij ondernemers helpen met waarde verhogen ook als het gaat om financiën. Het maakt niet uit in welke branche een ondernemer actief is. Of het nu gaat om een energie coöperatie of een documentairemaker. Het mooie is, dat het twee kanten op werkt: ik inspireer hen en zij inspireren mij net zo hard.

Waarom ben je lid geworden van Good Finance?

Ik vind het belangrijk dat de financiële sector verandert. Menselijker en duurzamer. Dus een echte systeemverandering. Ik geloof erin dat we dat met elkaar kunnen realiseren. Manifesto doet dit op het gebied van accountancy. Ik verwacht dat we met Good Finance een menselijkere en duurzamere financiële sector bouwen met als uiteindelijk doel een heel nieuw ecosysteem.

Wat is je droom voor de toekomst met Good Finance?

Mijn droom voor de toekomst is tweeledig. Aan de ene kant wil ik  zoveel mogelijk ondernemers succesvol maken. Niet alleen zakelijk, maar juist ook persoonlijk. Aan de andere kant wil ik bijdragen aan het veranderen van de accountancy sector. Het draait niet alleen om zoveel mogelijk geld verdienen en een sluitende jaarrekening. Het gaat erom dat organisaties weer dienstbaar worden aan de maatschappij. Met Manifesto laten we zien hoe dat kan en hoe we dat structureel kunnen veranderen. Samen met de andere leden van Good Finance kunnen we deze beweging groter maken. En het mooie is: we zien dat het veel leuker is!

Meer weten over Manifesto? www.manifesto.nl

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie